Μανώλης Γραφάκος : «Στόχος, αλλά και βούληση της Πολιτείας είναι να δοθούν ολιστικές και οριστικές λύσεις στα μείζονα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο  νομός της Λευκάδας».

0

Μανώλης Γραφάκος : «Στόχος, αλλά και βούληση της Πολιτείας είναι να δοθούν ολιστικές και οριστικές λύσεις στα μείζονα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο  νομός της Λευκάδας».

Του Σωτήρη Κων. Κάτσενου, Δημοσιογράφου

Στη Λευκάδα βρίσκεται, έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου Λευκάδας Δρ. Ξενοφώντα Βεργίνη, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος κ. Μανώλης Γραφάκος. Έτσι, ο κύριος Γενικός, σήμερα, Τρίτη 7 Μαΐου 2024 είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο στο γραφείο του, παρουσία του Βουλευτή Λευκάδας κ. Αθανάσιου Καββαδά και της αντιδημάρχου κας Σεβαστής Ρεκατσίνα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Γραφάκος είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους εκπροσώπους των τοπικών μέσων στο νησί για φλέγοντα ζητήματα που αφορούν τον νομό Λευκάδας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γενικός, αφού αναφέρθηκε στην πρόσκληση του Δήμαρχου Λευκάδας και Καθηγητή του, όπως με δεικτικό τρόπο σχολίασε, κ. Ξενοφώντα Βεργίνη, να επισκεφτεί τη Λευκάδα, την αποδέχτηκε με χαρά και τον ευχαρίστησε θερμά που βρίσκεται στο νησί μας.

Ξεκινώντας την ενημέρωση του προς τους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ο κ. Γραφάκος, ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι βούληση της Πολιτείας είναι να βρεθούν τρόποι χρηματοδότησης για σημαντικά και αναγκαία έργα που αφορούν το νομό της Λευκάδας.

Ειδικότερα, αφού αναφέρθηκε πως απεντάχθηκε το έργο της αποχέτευσης στο νησί, καθώς όπως είπε, κάποια έργα στη χώρα, μεταξύ αυτών και το ανωτέρω έργο στη Λευκάδα, δεν πέτυχαν το ορόσημο, δηλαδή να έχει σύμβαση που είναι το απλό και καθοριστικό  κριτήριο  για να προχωρήσει, ο κ. Γραφάκος  σημείωσε με καθαρό τρόπο πως δεν ήρθε το τέλος του κόσμου και αναφερόμενος στη συνέχεια του έργου, τόνισε ότι δεν είναι χαμένο και ότι γίνονται προσπάθειες εξεύρεσης χρηματοδότησης.

Στο σημείο αυτό δε, ο κ. Γραφάκος ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι 19 από τα 85 έργα σε όλη τη χώρα δεν κατάφεραν να έχουν τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις με αποτέλεσμα να απενταχθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Σε άλλο σημείο της ενημέρωσής του προς τα τοπικά μέσα ο κ. Γραφάκος αναφέρθηκε ότι, στην ίδια προτεραιότητα βρίσκεται ο βιολογικός, καθώς και άλλα έργα στο νησί και ότι τόσο το υπουργείο όσο και η κυβέρνηση αναζητούν πηγές χρηματοδότησής τους!

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Βουλευτής Λευκάδας κ. Αθανάσιος Καββαδάς ο οποίος αναφέρθηκε στις συνεχείς συναντήσεις που είχε ο ίδιος με το κ. Γραφάκο, όσο και ο Δήμαρχος ο κ. Βεργίνης για θέματα που αφορούν το νομό και ιδιαίτερα για το θέμα της αποχέτευσης τονίζοντας ότι η παρουσία του κ. Γενικού στη Λευκάδα αποτελεί μια αισιόδοξη νότα και ότι με την αρωγή του κ. Γραφάκου τα έργα αυτά θα προχωρήσουν όπως και η ένταξη άλλων έργων σε άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα.

Αμέσως μετά, το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Λευκάδας κ. Ξενοφών Βεργίνης ο οποίος αφού καλωσόρισε τον κ. Γραφάκο για την παρουσία του στη Λευκάδα αποδεχόμενος την πρόσκλησή του τον ευχαρίστησε για την αμέριστη αρωγή και βοήθεια που προσέφερε και προσφέρει, όπως και τον Βουλευτή, για θέματα που αφορούν το νομό.

Ο Δήμαρχος Λευκάδας, αφού αναφέρθηκε στις γνωστές καθυστερήσεις που παρουσίασε το έργο της αποχέτευσης με αποτέλεσμα να απενταχθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης απευθυνόμενος στον κ. Γραφάκο τον συνεχάρη που συμμερίζεται την αναγκαιότητα του συγκεκριμένου έργου, καθώς και άλλων που χρειάζονται να γίνουν στη Λευκάδα. Ανέφερε μάλιστα, ότι δεν πρέπει να χαθεί η εργασία που έχει γίνει μέχρι σήμερα προχωρώντας στη διόρθωση όποιων στραβών έχουν γίνει!

Πρόκειται, όπως ανέφερε ο κ. Βεργίνης για έργα εμβληματικά τα οποία αν δεν προχωρήσουν καθώς το νησί κάθε χρόνο δέχεται πάνω από 200.000 επισκέπτες – τουρίστες, αν αυτά δεν υλοποιηθούν θα αντιμετωπίσουμε πολλά και σοβαρά προβλήματα στο νησί!

Πρέπει να επικρατήσει μια ολιστική αντίληψη τόσο στο έργο της αποχέτευσης όσο και σε άλλα συναφή έργα, όπως του βιολογικού, της ΜΟΠΑΚ, του οδικού δικτύου, του κυκλοφοριακού και άλλων έργων που έχει ανάγκη η Λευκάδα, τόνισε με έμφαση ο Δήμαρχος Λευκάδας.

Σε άλλο σημείο της ενημέρωσης του, ο Δήμαρχος Λευκάδας κ. Ξενοφών Βεργίνης αναφέρθηκε ότι όλοι πρέπει να επιδείξουμε την ανάλογη παιδεία και σεβασμό στις νέες τεχνολογίες και ότι πρέπει να «τρέξουμε» στον περιορισμένο χρόνο που έχουμε!

Τέλος, απευθυνόμενος στον κ. Γραφάκο, ο Δήμαρχος Λευκάδας, κ. Ξενοφών Βεργίνης ευχαρίστησε τον κ. Γενικό, τον κ. Μανώλη Γραφάκο, όσο και τον Υπουργό τον κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη για την έγνοια και το αμέριστο ενδιαφέρον που δείχνουν για τον τόπο μας τη Λευκάδα και τα νησιά της! 

Εκτενές και αναλυτικό ρεπορτάζ στα «Νέα της Λευκάδας».

O Επιτάφιος στο Μοναστήρι της Φανερωμένης

0

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την ακολουθία του Επιταφίου που, όπως κάθε χρόνο, άγγιξε κάθε πιστό και έφτασε στην κορύφωση του Θείου Δράματος.

Από νωρίς ο δήμαρχος Λευκάδας, Ξενοφών Βεργίνης, ο Αντιπεριφερειάρχης, Αντώνης Δουβίτσας, οι αντιδήμαρχοι Άρης Λάζαρης και Φίλιππος Σκληρός καθώς και ο πρώην δήμαρχος Λευκάδας,  Μπ. Καλός με το δημοτικό σύμβουλο,Σπ. Μπελεγρίνο συμμετείχαν μαζί με τον κόσμο ψέλνοντας τα εγκώμια του Επιταφίου.

Η περιφορά του Επιταφίου γύρω από το Μοναστήρι έγινε συνοδεία της Φιλαρμονικής .

Πασχαλινές ευχές αντάλλαξε ο δήμαρχος Λευκάδας με τους υπαλλήλους του δήμου

0

Λίγο πριν την κορύφωση των Άγιων Παθών και πριν το κλείσιμο του δήμου για το Πάσχα ο δήμαρχος Λευκάδας, Ξ. Βεργίνης αντάλλαξε σήμερα ευχές με τους υπαλλήλους του δήμου.

Συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους επισκέφθηκε όλες τις υπηρεσίες και ευχήθηκε για το Πάσχα στο κάθε υπάλληλο ξεχωριστά.

Οι ευχές για οικογενειακή γαλήνη και καλό Πάσχα κυριάρχησαν σε μία ανθρώπινη επικοινωνία λίγο πριν ξεκινήσει το δημοτικό συμβούλιο για την μαρίνα στο Βλυχό που κράτησε αρκετές ώρες.

Επίσκεψη του δημάρχου Λευκάδας στο νοσοκομείο

0

Το νοσοκομείο Λευκάδας επισκέφθηκε σήμερα ο δήμαρχος, Ξενοφών Βεργίνης, συνοδευόμενος από την αντιδήμαρχο, Θεοδώρα Κάτσενου προκειμένου να ανταλλάξει πασχαλινές ευχές και δώρα με  εργαζόμενους και ασθενείς.

Στο νοσοκομείο τον υποδέχτηκε ο Διοικητής Γιάννης Μπάκαβος αλλά και εντεταλμένος Σύμβουλος του δήμου, χειρουργός, Θανάσης Καραγιάννης.

Ο κ. Βεργίνης επισκέφθηκε τις διοικητικές υπηρεσίες καθώς και τις κλινικές του νοσοκομείου ευχόμενος Καλό και οικογενειακό Πάσχα αλλά πάνω απ όλα υγεία.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com