Εκπρόσωπος της Τοπικής Διοίκησης της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών στον Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας

0

Την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας κ Δουβιτσας Αντώνιος υποδέχθηκε στο γραφείο του, στην Π.Ε Λευκάδας, τον εκπρόσωπο και μέλος της Τοπικής Διοίκησης της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (IPA) Νομού Λευκάδας κ Θωμά Κακιώνη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε και με αφορμή το επικείμενο 40ο Πανελλήνιο Συνέδριο (IPA) που θα διεξαχθεί το χρονικό διάστημα 10-14 Απριλίου στη Ρόδο, με συμμετοχή αντιπροσώπων απ’ όλες τις Τοπικές Διοικήσεις της χώρας, αλλά και επισκεπτών, οι οποίοι έχουν προσκληθεί από δεκαοκτώ (18) χώρες του εξωτερικού.

Αφού συζητήθηκαν θέματα που άπτονται στις αρχές και τα ιδανικά που πρεσβεύει η Διεθνής Ένωση, απο τον κ Αντιπεριφερειάρχη προσφέρθηκε υλικό συνεδρίου με σκοπό την προβολή του νησιού της Λευκάδας και της ιστορίας της, δηλώνοντας ότι η Π.Ε Λευκάδας είναι πάντα αρωγός σε φορείς με κοινωνικές δράσεις με σκοπό το κοινό όφελος. Από τον εκπρόσωπο της Τοπικής Διοίκησης προσφέρθηκαν αναμνηστικά καθώς και το ημερολόγιο της ενώσεως για το 2024 το οποίο είναι αφιερωμένο σε θαλασσογραφίες Ελλήνων ζωγράφων, από τη συλλογή έργων τέχνης της Βουλής των Ελλήνων, με τις ευχές για καλή δύναμη στα νέα του καθήκοντα.

Για το ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΛΙΒΙΤΣΑΝΟΣ Νικόλαος

 

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ Θωμάς

Άσκηση της Πυροσβεστικής Λευκάδας

0

Το παρακάτω σενάριο εφάρμοσε σήμερα η Πυροσβεστική σε άσκηση στο ΕΠΑΛ Λευκάδας:

Μόλις πήρε σήμα η Πυροσβεστική και επειδή οι εγκαταστάσεις του ΕΠΑΛ είναι μόλις 50 μ. από την Πυροσβεστική της Λευκάδας τα οχήματα που ήταν τρία έφτασαν αμέσως και κινητοποιήθηκαν πρώτα για τους απεγκλωβισμούς των δύο μαθητών και μιας καθηγήτριας καθώς και για την κατάσβεση της φωτιάς που είχε προκάλεσε ο σεισμός στο εργαστήριο του σχολείου στο ισόγειο και σε αίθουσα διδασκαλίας στον πρώτο όροφο του κτιρίου.

Οι καθηγητές και οι μαθητές έχουν προχωρήσει ήδη στην εκκένωση του σχολείου ενώ οι άνδρες της Πυροσβεστικής εντοπίζουν αμέσως τα εγκλωβισμένα άτομα. Ο ένας μαθητής απομακρύνεται υποβασταζόμενος, ο άλλος με φορείο ενώ για το τρίτο άτομο που είχε καταπλακωθεί από τοίχο χρειάστηκαν μια σειρά διασωστικά εργαλεία για τον απεγκλωβισμό του.

Με το τέλος της άσκησης οι μαθητές και οι καθηγητές του ΕΠΑΛ είχαν την ευκαιρία να δουν και να ενημερωθούν για τα εργαλεία που έχει επάνω το νέο απόκτημα της Πυροσβεστικής Λευκάδας , το όχημα σεισμών, όπως το ονομάζουν .  Την ενημέρωση έκανε ο καθ ύλην αρμόδιος, ο υποδιοικητής Δημήτρης Ρούπας, ο οποίος ήταν επικεφαλής της ομάδας που έκανε διασώσεις στους πρόσφατους σεισμούς στην Τουρκία και όχι μόνο.

Την άσκηση παρακολούθησαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Αντ, Δουβίτσας, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, πυροσβέστης και ο ίδιος, Νίκος Λάζαρης, ο διοικητής της τροχαίας, Νώντας Κατωπόδης ενώ επικεφαλής ήταν ο διοικητής της Πυροσβεστικής Ιωάννης Λιάπης.

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Βασιλική

0

Μια υπέροχη μέρα και οι μαθητές, καθηγητές και γονείς μετά τη Δοξολογία κατέθεσαν στεφάνια στο Ηρώων στην παραλία της Βασιλικής.

Η παρέλαση των μαθητών και μαθητριών ήταν άψογη και με αισιόδοξα μηνύματα για τη νέα γενιά.

O Εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Λευκάδα

0

Με έντονη την εθνική συγκίνηση πλήθος κόσμου παρακολούθησε σήμερα τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821 στην Λευκάδα.

Οι εορτασμοί ξεκίνησαν με την καθιερωμένη δοξολογία στην Μητρόπολη χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου , την κατάθεση στεφάνων στην πλατεία των ποιητών και την εντυπωσιακή παρέλαση μαθητών και οχημάτων της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού.

Μια ξεχωριστή ημέρα με τον δήμαρχο Λευκάδας, Ξενοφώντα Βεργίνη να ευχαριστεί αστυνομία και δημοτική αστυνομία για την συμβολή τους και όλους να δίνουν συγχαρητήρια στην έχουσα το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης, Όλγα Θειακού.

 

Μήνυμα του δημάρχου Λευκάδας, Ξ. Βεργίνη, για την Εθνική μας Επέτειο

0

Το μήνυμα του δημάρχου Λευκάδας, Ξ. Βεργίνη, για την εθνική μας επέτειο:

Η 25η Μαρτίου  διπλή εορτή της Εθνικής Παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, αποτελεί σταθμό ελευθερίας και δόξας για την Ελλάδα.

 

Η θυσία των αγωνιστών του ’21 αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα αγωνιστικότητας, φιλοπατρίας και απαράμιλλου ηρωισμού, που πρέπει να μας εμπνεύσει όλους, ώστε να συνεχίσουμε  έχοντας ως «πυξίδα» τις αξίες της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.

Αξιοποιώντας τη φράση του Ρήγα Φεραίου «Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά!», αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε έναν καλύτερο κόσμο.

Χρέος μας είναι να τιμήσουμε τους αγωνιστές εκείνους που με όπλα το εθνικό φρόνημα και την πίστη στην ελευθερία ξεκίνησαν έναν αγώνα που διέτρεξε τους αιώνες και παρέμεινε επίκαιρος και διαρκής.

Η 203η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου αποτελεί έναν φωτεινό φάρο που μας διδάσκει και μας καθοδηγεί. Δικό μας χρέος είναι να μη λησμονήσουμε το ένδοξο παρελθόν μας και να διδασκόμαστε από αυτό. Να παραμείνουμε ενωμένοι και να προοδεύουμε συνεχώς.

Ως Λευκαδίτες θα πρέπει να είμαστε υπερήφανοι διότι από τον τόπο μας προετοιμάστηκε το ξεκίνημα της Επανάστασης που ελευθέρωσε την Ελλάδα μας.

Χρόνια Πολλά Λευκάδα

Χρόνια Πολλά Ελλάδα

 

Ο δήμαρχος Λευκάδας

Δρ. Ξενοφών Βεργίνης

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας Αντώνη Δουβίτσα για την 25η Μαρτίου

0
https://www.mylefkada.gr/2011/August/antonis_douvitsas.jpg

Ο αντιπεριφερειάρχης Αντώνης Δουβίτσας:

Γιορτάζουμε αύριο τη μεγάλη εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Παλιγγενεσίας, μια μεγάλη μέρα για την Ορθοδοξία και τη σημαντικότερη επέτειο και ημέρα μνήμης του Ελληνισμού.

Η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου, δεν είναι μόνο μια ημέρα Εθνικής μνήμης. Είναι μια  επέτειος που αποτυπώνει και διδάσκει το μεγαλείο του Ελληνισμού και την πίστη στις αξίες της ελευθερίας, της φιλοπατρίας  και της εθνικής ανεξαρτησίας.

Η Ελληνική Επανάσταση αποτέλεσε και θα εξακολουθήσει να αποτελεί έμπνευση για τις επόμενες γενιές, για όλους εμάς.  Με οδηγό τους αγώνες των προγόνων, με προσήλωση και πίστη στις αξίες και στα ιδανικά που αυτοί υπηρέτησαν,  καλούμαστε σήμερα να ενισχύσουμε την εθνική μνήμη,  να υπερασπιστούμε την εθνική κυριαρχία και να συνεχίσουμε την  προσπάθεια για κοινωνική δικαιοσύνη, ευημερία και πρόοδο.

Χρόνια Πολλά σε όλους!

                                   Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Λευκάδας

ΑΝΤΩΝΙΟΣ  Ι. ΔΟΥΒΙΤΣΑΣ

Το μήνυμα του βουλευτή Λευκάδας, Θανάση Kαββαδά, για την 25η Μαρτίου 1821

0

O βουλευτής Λευκάδας για την 25η μαρτίου 1821:

Η 25η Μαρτίου είναι διπλή γιορτή, για την πατρίδα και την Ορθοδοξία.

Η επιλογή της 25ης Μαρτίου, ως ημέρας έναρξης της Επανάστασης δεν έγινε τυχαία από τους προγόνους μας.

Άλλωστε η Ελλάδα και η Ορθοδοξία προχώρησαν χέρι-χέρι μέσα στο σκοτάδι της σκλαβιάς και βρήκαν τη δύναμη να ανάψουν τη φλόγα της ελευθερίας και να την κρατήσουν άσβεστη στις καρδιές όλων των Ελλήνων .

Η Εθνική Ανεξαρτησία κατακτήθηκε με αγώνες.

Η ιστορία δεν είναι μουσειακό είδος, είναι ζωντανή.

Σε αυτήν καταφεύγουμε πάντα στα δύσκολα, από αυτήν αντλούμε δύναμη.

Είναι πολύ σημαντικό για μια χώρα, να είναι περήφανη για την ιστορία της, περήφανη για τους προγόνους της.

Απέναντι σε αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε εμείς ελεύθεροι, στεκόμαστε σήμερα με δέος, τιμή και υπερηφάνεια.

Μια βαθιά υπόκλιση στο βωμό της πατρίδας και ένα δάφνινο στεφάνι, είναι το ελάχιστο που πρέπει να κάνουμε.

Το πιο σημαντικό όμως, είναι να θυμόμαστε πάντα ότι η ελευθερία και η εθνική ανεξαρτησία δεν χαρίζονται αλλά κερδίζονται με αγώνα και πίστη.

Και αυτό ισχύει σε κάθε εποχή.

Χρόνια Πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες!

Δύο συλλήψεις για κλοπή καλωδίων από το βιολογικό της Λευκάδας

0

Από την αστυνομία:

Συνελήφθησαν, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, χθες (23.03.2024), το απόγευμα, στη Λευκάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας, -2- ημεδαποί (25 και 18 ετών), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής.

Ειδικότερα, οι δράστες εντοπίστηκαν μετά από αναζητήσεις των αστυνομικών και συνελήφθησαν, καθώς από την έρευνα τους προέκυψε ότι, απογευματινές ώρες της Παρασκευής (22.03.2024), αφαίρεσαν από εγκαταστάσεις μονάδας επεξεργασίας λυμάτων του Δήμου Λευκάδας, καλώδια συνολικής χρηματικής αξίας -15.000- ευρώ.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκάδας, μέρος των αφαιρεθέντων βρέθηκαν και επιστράφηκαν στον υπεύθυνο του Δήμου.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας.

Σήμερα ο 2ος Καλλιγώνιος δρόμος

0
Μια γυνάικα φτιάχνει τα παπούτσια της για να τρέξει.

Με μια υπέροχη μέρα και πολλές συμμετοχές ξεκινά σε λίγη ώρα ο 20ς Καλλιγόνιος δρόμος. Καλή επιτυχία στους δρομείς και τους οργανωτές.

Μήνυμα Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων για την 25η Μαρτίου

0

Ο Περιφερειάρχης, Γιάννης Τρεπεκλής για την  Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου:

«Συμπληρώνονται φέτος 203 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία του 1821, όταν οι Έλληνες οπλισμένοι με τις διαχρονικές αρχές και αξίες του Ελληνισμού και με ομοψυχία αποτιναξαν τον Οθωμανικό ζυγό και κατέκτησαν την πολυπόθητη ελευθερία τους.

Η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου, δεν είναι μόνο μια ημέρα Εθνικής μνήμης, αλλά μια Επέτειος που μας διδάσκει, ότι όταν οι Έλληνες είναι ενωμένοι ακόμα και κάτω από άνισες και αντίξοες συνθήκες, μπορούν να πετύχουν και να επιτελέσουν στο ακέραιο το Εθνικό τους καθήκον και πεπρωμένο.

Κατά την Ελληνική Επανάσταση του 1821, η συνεισφορά και η συμμετοχή των Ιονίων Νησιών ήταν καθοριστική, τόσο στην προετοιμασία, όσο και μετέπειτα κατά την εξέλιξη του απελευθερωτικού αγώνα.

Σήμερα με τον αναθεωρητισμό να απειλεί την ανατροπή στις γεωπολιτικές εξελίξεις, οφείλουμε με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια να υπερασπιστούμε την εθνική κυριαρχία και τις προκλήσεις των καιρών.

Με την ευκαιρία της σημερινής εθνικής επετείου και της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου εύχομαι σε όλους και ιδιαίτερα στις εορτάζουσες και στους εορτάζοντες χρόνια πολλά με υγεία και ευημερία».

Καλό ταξίδι αγαπημένη Μαρία

0

Σήμερα από τον Άγιο Σπυρίδωνα στην Καρυά αποχαιρετάμε την Μαρία Κατωπόδη. Μια εξαίρετη γιατρό, μάνα, σύζυγο. Βαθύς ο πόνος για όλους μα περισσότερο για την οικογένειά της που χάνει τον υπέροχο αυτό άνθρωπο.

Πολλά συλληπητήρια. Καλό και ήρεμο ταξίδι Μαρία. Θα σε θυμόμαστε πάντα.

Λευκάδα: Κατάθεση στεφάνων από τα σχολεία

0

Σήμερα οι μαθητές των σχολείων της Λευκάδας κατέθεσαν στεφάνια προς τιμήν των Ηρώων της Επανάστασης του 1821.

Η κατάθεση έγινε στην πλατεία των αγαλμάτων των ποιητών λόγω των εργασιών ανάπλασης που γίνονται στην περιοχή που είναι το μνημείο των Ηρώων.

Τη Δευτέρα η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί στο δρόμο της μαρίνας. Εκεί που γίνεται τα δύο τελευταία χρόνια,

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com