O Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης στην Λευκάδα

0

Aπό την Διοικούσα επιτροπή εκλογικής περιφέρειας Λευκάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Αυτή την Κυριακή  21/04/2024 και ώρα 11.30 πμ έχουμε  την τιμή να υποδεχθούμε στα γραφεία μας τους εν ενεργεία ευρωβουλευτές  και υποψήφιους της Νέας Δημοκρατίας στις προσεχείς ευρωεκλογές ‘  τους κκ  Ευάγγελο Μεϊμαράκη και Μανώλη Κεφαλογιάννη  άξια στελέχη του κόμματος μας που με τον πολιτικό τους βίο μας έχουν τιμήσει με το παραπάνω την πατρίδα μας και στην Ευρώπη .

Στις προσεχείς εκλογές με ηγέτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη καλούμαστε να επιλέξουμε την πολιτική σταθερότητα και την συνέχεια της πορείας που παρά τις δυσκολίες μας οδηγεί μπροστά .

Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά εμείς οι Νεοδημοκράτες  έχουμε υποχρέωση να διασφαλίσουμε την ενότητα και την συσπείρωση παράταξης μας , δεν έχουμε περιθώρια για πειραματισμούς  , κανένα μικρό παράπονο δεν αξίζει το ίδιο με μια μεγάλη συλλογική πρόοδο .

Σε αυτές τις ευρωεκλογές κάθε ψήφος στην Νέα Δημοκρατία θα δώσει νέα δύναμη στον Πρωθυπουργό μας  Κυριάκο Μητσοτάκη  να διεκδικήσει όλα όσα χρειάζεται η χώρα μας .

Εμπρός όλοι μαζί για την Ελλάδα που μας αξίζει  .     

Απογευματινά χειρουργεία και στην Λευκάδα

0

Στο πλαίσιο του νέου νόμου του ΕΣΥ πραγματοποιήθηκαν στην Λευκάδα τα πρώτα απογευματινά χειρουργεία τη Δευτέρα 15 Απριλίου.

Οι ασθενείς επιλέχθηκαν από τη λίστα αναμονής προκειμένου οι επεμβάσεις τους να γίνουν άμεσα.  Αυτό σημαίνει ότι  πλήρωσαν  οι ίδιοι για τις ιατρικές υπηρεσίες που τους προσφέρθηκαν .

Τα δε νοσήλια καλύπτονται από το ασφαλιστικό τους ταμείο. Τα χειρουργεία που πραγματοποιήθηκαν ήταν ορθοπεδικής φύσεως .

Περίπατος βιβλίου στην πόλη της Λευκάδας

0

Το απόγευμα της Τετάρτης, όπως σημειώνει η διευθύντρια της Δημόσιας Βιβλιοθήκης, Μαρία Ρούσσου,  άνθρωποι όλων των ηλικιών, που τους ενώνει  η αγάπη και το ενδιαφέρον για το βιβλίο και την ιστορία του τόπου μας, περιηγήθηκαν και έμαθαν  περισσότερα για ιστορικά πρόσωπα, κτήρια και πλατείες με ιδιαίτερο αποτύπωμα στο χρόνο.
Ξεκινώντας απ’ τη Βιβλιοθήκη μας, αναφέρει η κ. Ρούσσου,  αναφερθήκαμε στην ιστορία της πλατείας Μαρκά και με ενδιάμεσους σταθμούς καταλήξαμε στο πάρκο ποιητών.
Με τη βοήθεια των μελών της Λέσχης ανάγνωσης κ. κ. Κατερίνας Ροντογιάννη, Δήμητρας Κώτση, Βιβής Παππά και Χαράς Τυπάλδου, γνωρίσαμε καλύτερα τους λογοτέχνες, των οποίων τα αγάλματα κοσμούν την είσοδο της πόλης μας και τις ευχαριστούμε θερμά.

Ευχαριστούμε και όλους τους συμμετέχοντες που με την παρουσία και τις επισημάνσεις τους έκαναν ακόμη πιο ευχάριστη και ενδιαφέρουσα τη βόλτα μας, καταλήγει.

Αντιπροσωπεία από την πόλη Leucate στην Λευκάδα

0

O Δήμος Λευκάδας από τις 13 έως 20 Απριλίου 2024 φιλοξενεί πολυμελή αντιπροσωπεία της αδελφοποιημένης γαλλικής πόλης Leucate, στο πλαίσιο των ετήσιων ανταλλαγών που διοργανώνουν οι δύο Δήμοι.

Την αποστολή υποδέχθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βεργίνης Σπυρίδων ενώ την Κυριακή 14 Απριλίου ο Δήμαρχος Λευκάδας Δρ. Ξενοφών Βεργίνης καλωσόρισε τους νέους και συνομίλησε με τους εκπροσώπους του Δήμου της Leucate, παρουσία της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Μαργέλη Μαρίας.

Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στον υγροβιότοπο της λιμνοθάλασσας από γαλλόφωνο εθελοντή της οργάνωσης Μονοπάτια Αλληλεγγύης.

Την Δευτέρα 15 Απριλίου επισκέφθηκαν το Μουσικό Σχολείο Λευκάδας και συμμετείχαν σε κοινές αθλητικές δραστηριότητες με τους μαθητές ενώ παρακολούθησαν τις πρόβες των μουσικών συνόλων. Το απόγευμα μετέβησαν στις κατασκηνώσεις της Ι.Μ. Φανερωμένης όπου συμμετείχαν σε εργαστήριο τοπικής γαστρονομίας που διοργανώθηκε από το Τμήμα Μαγειρικής του ΣΑΕΚ Λευκάδας.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας η αποστολή συνοδευόμενη από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και υπηρεσιακούς παράγοντες επισκέφτηκε το Μοναστήρι. Τους υποδέχθηκαν ο Ηγούμενος της Μονής και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λευκάδος & Ιθάκης κ.κ. Θεόφιλος όπου συνομίλησαν με τα παιδιά και τους συνοδούς τους.
Το πρόγραμμα φιλοξενίας συνεχίζεται με δράσεις πολιτισμού κι επισκέψεις σε τοπόσημα του νησιού.

Ευχαριστήριο του δήμου Λευκάδας για το let’s do it

0

από το δήμο Λευκάδας:

Ο Δήμος Λευκάδας ευχαριστεί, τις εθελοντικές ομάδες, συλλόγους, σχολικές μονάδες, μαθητές, εκπροσώπους τοπικών κοινοτήτων και όλους τους πολίτες, για τη συμμετοχή και την προσφορά τους, στον καθαρισμό των παραλιών και των κοινόχρηστων χώρων, στα πλαίσια της πανελλήνιας περιβαλλοντικής δράσης « lets do it Greece 2024” την Κυριακή 14 Απριλίου 2024.
Στόχος της “εκστρατείας” δεν ήταν μόνο ο καθαρισμός των περιοχών, αλλά πολύ περισσότερο η ευαισθητοποίηση όλων μας, στα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και της ευθύνης του καθενός μας ως μέλη της κοινωνίας, συμβάλλοντας ταυτόχρονα προς ένα πιο καθαρό πλανήτη.

Καθαρό Μαραντοχώρι ….

0

Η Γεωργία, ο Γρηγόρης και εθελοντές από το χωριό έδωσαν το σύνθημα για το σημερινό καθαρισμό και καλλωπισμό του Μαραντοχωρίου που αμέσως μετά τη δράση τα πάντα άστραφταν…

Εκτός από τα σκουπίδια  που μαζεύτηκαν, οι πλατείες ασβεστώθηκαν και είναι όλα έτοιμα για το Πάσχα που φτάνει.

Παρόν και αρμόδιος αντιδήμαρχος, Γιώργος Σολδάτος. Η πρόεδρος της κοινότητας, Γεωργία Σκληρού έδειξε ακόμη μία φορά ότι το χωριό αλλάζει εικόνα.

Let’s do it στην Λευκάδα – Οι εθελοντές καθάρισαν το νησί

0

Με την παρουσία του δημάρχου Λευκάδας, Ξενοφώντα Βεργίνη, έγινε η εκκίνηση της δράσης Let’s do it σήμερα το πρωί στην Λευκάδα αλλά και σε όλες τις τοπικές της κοινότητες.

Οι εθελοντές με την συμπαράσταση του δήμου καθάρισαν την περιοχή της Γύρας και όχι μόνο.

Ακόμη μία δράση για καθαρή εικόνα της πόλης μας.

O δήμαρχος Λευκάδας στο Μουσείο Σικελιανού

0

Στο Μουσείο “Άγγελος Σικελιανός” βρέθηκε σήμερα ο δήμαρχος Λευκάδας, Ξενοφών Βεργίνης συνοδευόμενος από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Σπύρο Βεργίνη, προκειμένου να συναντήσει τους εργαζόμενους  του μουσείου και να τονίσει τη σημασία που θα δώσει η νέα δημοτική αρχή στα θέματα Πολιτισμού αλλά και ιδιαίτερα σε ότι αφορά  τα μουσεία.

Εκεί συμπτωματικά βρέθηκαν και μαθητές από το Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης μαζί με τους καθηγητές τους που έχουν έρθει σχολική εκδρομή στην Λευκάδα  οι οποίοι γνώρισαν και συνομίλησαν  συνομίλησαν με το δήμαρχο και ο ίδιος, ως καθηγητής , μίλησε στα παιδιά για τον Άγγελο Σικελιανό και την καθοριστική του παρέμβαση στην Δελφική ιδέα και την ποίηση.

Ο δήμος Λευκάδας καθάρισε την παράνομη χωματερή στο Νυδρί

0

Μια παράνομη χωματερή στον Περιφερειακό δρόμο του Νυδριού έγινε η αφορμή για την φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας. Μια χωματερή που ταλαιπωρεί χρόνια τους κατοίκους αφού κάποιοι συμπολίτες μας δεν σέβονται το χώρο.

Σήμερα συνεργεία του δήμου καθάρισαν όλη την περιοχή από τα σκουπίδια που εναποθέτουν δίπλα στους κάδους, ελπίζοντας ότι δεν πρόκειται να ξαναδημιουργηθεί αυτή η κατάσταση.

Η εικόνα στη συγκεκριμένη περιοχή είναι πλέον εντελώς διαφορετική και έτσι θα πρέπει να παραμείνει.

0

 

 

Συναντήσεις του βουλευτή Λευκάδας, Θανάση Καββαδά, στο δασαρχείο

0

Από το γραφείο του βουλευτή Λευκάδας, Θανάση Καββαδά:

Συναντήσεις με τον Διευθυντή Δασών Λευκάδας, κ. Αθανάσιο Κοντογεώργη, καθώς και με τα μέλη της πρώτης Επιτροπής Εξέτασης Αντιρρήσεων, είχε σήμερα ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, για να συζητηθεί η πορεία εξέτασης των αντιρρήσεων στους δασικούς χάρτες.

Μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί 6.300 αντιρρήσεις, έχουν συζητηθεί 1.500 και έχουν εκδοθεί περίπου 1.000 αποφάσεις. Επισημαίνεται ότι η περιφερειακή ενότητα Λευκάδας είναι η μοναδική στα Ιόνια Νησιά όπου λειτουργούν 2 Επιτροπές Εξέτασης Αντιρρήσεων. Η πρώτη Επιτροπή έχει αναλάβει τις περιοχές από το Α μέχρι το Ε και η δεύτερη από το Κ μέχρι το Χ, με τα αιτήματα να εξετάζονται με αλφαβητική σειρά ανά τοπική κοινότητα.

Επιπλέον, έχουν εξεταστεί όλα τα πρόδηλα σφάλματα, εκ των οποίων έγιναν αποδεκτά 390, ενώ τα 250 περίπου που απορρίφθηκαν θα μετατραπούν σε αντιρρήσεις αφού οι πολίτες καταβάλουν το σχετικό παράβολο και θα εξεταστούν από τις αρμόδιες Επιτροπές. Επιπλέον, όσοι πολίτες δεν ικανοποιήθηκαν από την έκβαση της αίτησής τους, έχουν δικαίωμα να κάνουν αίτηση στην Επιτροπή Δασολογίου, η οποία θα συσταθεί σύντομα για τη δευτεροβάθμια εξέταση των αντιρρήσεων.

Ακόμη, συζητήθηκε το θέμα των αιτημάτων αναμόρφωσης κυρωμένου δασικού χάρτη, αιτήσεων δηλαδή από πολίτες που δεν κατέθεσαν εμπρόθεσμα πρόδηλο σφάλμα ή αντίρρηση. Στη Λευκάδα έχουν κατατεθεί περίπου 200 αιτήσεις, ενώ όσοι πολίτες δεν έχουν υποβάλει αίτηση μπορούν ακόμα να το κάνουν στο τοπικό Δασαρχείο. Σύμφωνα με τη διαβεβαίωση που έλαβε ο Βουλευτής στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Υπουργό Περιβάλλοντος, κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, θα εξετάσει το θέμα ώστε να δοθεί δυνατότητα να εξεταστούν και οι νέες αιτήσεις.

Σχετικά με το πρόγραμμα προστασίας δασών από πυρκαγιές του Υπουργείου Περιβάλλοντος, το οποίο στη Λευκάδα χρηματοδοτείται με 934.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και περιλαμβάνει καθαρισμό των δασών στο Φρύνι, στο δασικό δρόμο Τσουκαλάδων, στο Καλαμίτσι, τον Κάλαμο και τον Άγιο Πέτρο, καθώς και συντήρηση του δασικού οδικού δικτύου της Λευκάδας και του Καλάμου, επισημαίνεται ότι υπάρχει ανάδοχος και σύντομα αναμένεται η έγκριση μελέτης από την αρμόδια διεύθυνση στην Πάτρα, ώστε οι εργασίες να ξεκινήσουν περί τις 25 Απριλίου.

Σε ό,τι αφορά την ανάγκη στελέχωσης του Δασαρχείου, ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 2 δασολόγων και 1 δασοπόνου βρίσκεται στη διαδικασία επιλογής.

Τέλος, κατά τη συνάντηση με μέλη της πρώτης Επιτροπής Εξέτασης Αντιρρήσεων, ο Βουλευτής συζήτησε μία σειρά από θέματα που απασχολούν τους συμμετέχοντες στις Επιτροπές καθώς και συνολικά τη λειτουργία τους, τα οποία δεσμεύθηκε ότι θα μεταφέρει στο Υπουργείο.

Συνάντηση του δημάρχου Λευκάδας, Ξ. Βεργίνη, με την Φιλαρμονική

0

Από το γραφείο Δημάρχου:

Την  Πρόεδρο κα Βάσω Μήτσουρα και μέλη του  Δ.Σ.  της Φιλαρμονικής  Εταιρίας Λευκάδας  υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Λευκάδας κ. Ξενοφών Βεργίνης την Τρίτη (09/04)  στο γραφείο  του παρουσία του Αντιδήμαρχου Πολιτισμού  κ. Σπυρίδωνα Βεργίνη και του Γενικού Γραμματέα κ. Σταύρου Γεωργάκη.

Το  Δ.Σ. της  Φ.Ε.Λ. ενημέρωσε  τον Δήμαρχο για  τις προγραμματισμένες δράσεις  του  Σωματείου και  παρέθεσε  τα προβλήματα  που αντιμετωπίζει . Ο Δήμαρχος άκουσε  με προσοχή  τα αιτήματα  του Δ.Σ.  και με στοχευμένες  ενέργειες  θα σταθεί  αρωγός στην επίλυσή τους.

 

 

Θανάσης Καββαδάς: «Με 20 δόκιμους αστυφύλακες θα ενισχυθεί η Αστυνομική Διεύθυνση Λευκάδας »

0

Από το βουλευτή Λευκάδας:

Με 20 δόκιμους αστυφύλακες ενισχύεται από τα τέλη Απριλίου η Αστυνομική Διεύθυνση Λευκάδας. Η απόφαση του αρχηγείου της ΕΛΑΣ έρχεται σε συνέχεια των συναντήσεων που είχε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, τόσο με την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όσο και με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Δημήτρη Μάλλιο, στις αρχές Μαρτίου. Οι δόκιμοι θα παραμείνουν στη Λευκάδα καθ’ όλη την θερινή περίοδο και μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:
«Όπως είχα δεσμευθεί πριν από 1 μήνα, έπειτα από τις διαβεβαιώσεις που είχα λάβει από το Υπουργείο και την ΕΛΑΣ, το έργο της Αστυνομίας μας για την προστασία των πολιτών και τη διασφάλιση της τάξης κατά τους δύσκολους θερινούς μήνες θα ενισχυθεί με την παρουσία 20 δοκίμων αστυφυλάκων, οι οποίοι θα έρθουν στη Λευκάδα περί τις 23-24 Απριλίου και θα παραμείνουν όχι μόνο για το καλοκαίρι αλλά για όλη την τουριστική σεζόν, μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.
Η ενίσχυση της ΑΔ Λευκάδας με επιπλέον προσωπικό είναι μια προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν 3 χρόνια για πρώτη φορά, συνεχίζεται με επιτυχία και, είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος διότι μεγαλύτερη αστυνομική δύναμη σημαίνει αποτελεσματικότερη αστυνομία και περισσότερη ασφάλεια, όχι μόνο για τους πολίτες, αλλά και για το ίδιο το προσωπικό της ΕΛΑΣ. Συνεχίζω τις προσπάθειες προκειμένου η Αστυνομική Διεύθυνση Λευκάδας να ενισχυθεί περαιτέρω κατά τους θερινούς μήνες και με μεταθέσεις μονίμου προσωπικού.»

Βραβεύσεις μαθητών της Λευκάδας σε διαγωνισμό φωτογραφίας

0

Σήμερα οι μαθητές που βραβεύθηκαν στο φετινό διαγωνισμό φωτογραφίας των Γυμνασίων και Λυκείων της Λευκάδας είχαν εμπνευστεί από το θέμα του φετινού διαγωνισμού που ήταν τα τέσσερα  βασικά στοιχεία της φύσης. Αέρας, φωτιά, νερό και γη. Και οι μαθητές που πήραν μέρος πραγματικά δημιούργησαν.

Πρώτη η Αγγελική Κολυβά της Α΄Λυκείου από την Βασιλική.

2ος ο Παπαγγέλης – Κατηφόρης Κωνσταντίνος της Β Λυκείου του Α ΓΕΛ Λευκάδας

3ος ο Κούρτης Χρήστος της Α Λυκείου του Α ΓΕΛ Λευκάδας

Ειδικό βραβείο δόθηκε επίσης στην μαθήτρια του Μουσικού σχολείου Λευκάδας Ζωή – Ανδριάνα Κοσπεντάρη

Έπαινους πήραν:

Φρίντα Μερσίνη, Εβελίνα Μικρώνη και Σκιαδά Μελίνα

 

Η κριτκή επιτροπή αποτελούνταν από τους:

Αντώνη Αθανασόπουλο, Ερασιτέχνη φωτογράφο και πρόεδρο της ομάδας ΦΩΤΟΚΥΤΤΑΡΟ

Δημήτρη Γεωργιάδη Καθηγητή Εικαστικών – ζωγράφο

Γιάννη Ζαφειρόπουλο, Καθηγητή εικαστικών

Ξενοφώντα Μικρώνη, Ερασιτέχνη φωτογράφο

Χαλικιοπούλου Φρόσω, Ερασιτέχνη φωτογράφο, μέλος της ομάδας ΦΩΤΟΚΥΤΤΑΡΟ

Σεισμός κοντά στην Αμφιλοχία

0

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε χθες το βράδυ στην περιοχή της Αμφιλοχίας. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στην Λευκάδα.

Με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης σημειώνει:

“Μόλις είχαμε 4,2 πολύ ρηχά στην Αμφιλοχία για αυτό έγινε αισθητός. ΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΩ”

Διακοπή ρεύματος αύριο Τρίτη 9 Απριλίου σε περιοχές της Λευκάδας

0

Από τη ΔΕΔΔΗΕ:

Σας ενημερώνουμε ότι την ΤΡΙΤΗ 09-04-2024 από ώρα 09:00 – 13:00 θα πραγματοποιηθεί διακοπή ηλ.ρεύματος για εκτέλεση τεχνικών εργασιών στην ΛΕΥΚΑΔΑ περιοχές ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ, ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ έως ΜΥΛΟ

Τα συνεργεία μας θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια ώστε η εργασία να τελειώσει το συντομότερο δυνατό και η επαναφορά του ρεύματος να μπορεί να γίνει και πριν την πιο πάνω ώρα.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και σας υπενθυμίζουμε ότι θα πρέπει να αποφύγετε κάθε επαφή με τους αγωγούς ή άλλα στοιχεία ακόμα και αν βρίσκονται στο έδαφος, για λόγους ασφαλείας επίσης, οι εσωτερικές σας εγκαταστάσεις θα θεωρούνται ότι βρίσκονται συνεχώς υπό τάση.

Ομιλία του Βουλευτή Λευκάδας, Θανάση Καββαδά, στο 15ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας για το δημογραφικό

0

Από το γραφείο του βουλευτή Λευκάδας, θανάση Καββαδά:

 

Ομιλία στο 15ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς. Ο Βουλευτής τοποθετήθηκε στη θεματική ενότητα «50 Χρόνια ΝΔ: Για ανάπτυξη με επίκεντρο τον άνθρωπο», αφιερώνοντας την ομιλία του σε ένα από τα σημαντικότερα εθνικά προβλήματα, το δημογραφικό. Ακολουθεί το κείμενο της ομιλίας.

 

«Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες,

«Η Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική παράταξη που ταυτίζει το έθνος με το λαό, την πατρίδα με τους ανθρώπους της, την πολιτεία με τους πολίτες της.»

Αυτά είναι τα λόγια του ιδρυτή μας, του Κωνσταντίνου Καραμανλή, όπως αποτυπώθηκαν πριν από 50 χρόνια στην ιδρυτική διακήρυξη της Νέας Δημοκρατίας.

Τα λόγια αυτά, παραμένουν επίκαιρα 50 χρόνια μετά.

Όπως παραμένει Ισχυρή και Δυνατή και η Νέα Δημοκρατία.

Έχοντας τη δύναμη να ανανεώνεται, να κερδίζει τη μάχη των ιδεών και να παραμένει η κυρίαρχη πολιτική δύναμη.

Οι Έλληνες πολίτες έχουν ωριμότητα, κρίνουν αυστηρά.

Το μεγάλο κοινωνικό και πλειοψηφικό ρεύμα που στήριξε τη Νέα Δημοκρατία, το έκανε συνειδητά.

Γιατί η Νέα Δημοκρατία, είχε και έχει, στο επίκεντρο της πολιτικής της τον άνθρωπο.

Και έχει σαφή επίγνωση των προτεραιοτήτων, που πρέπει να έχουμε ως χώρα.

Και, πιστέψτε με, δεν υπάρχει μεγαλύτερη προτεραιότητα από το δημογραφικό.

Τα τελευταία 20 χρόνια, ο πληθυσμός της χώρας μας  μειώθηκε κατά 550.000 άτομα – είναι σαν να χάθηκε μια μικρή πόλη.

Από το 2015, οι γεννήσεις, είναι σταθερά λιγότερες από τους θανάτους.

Το 2022 είχαμε το χαμηλότερο αριθμό γεννήσεων στην ιστορία – 76.540 γεννήσεις, 140.800 θάνατοι.

Το 2050, εκτιμάται ότι θα είμαστε κατά ένα εκατομμύριο λιγότεροι.

Σήμερα, ο μισός πληθυσμός της χώρας, είναι άνω των 46 ετών – ένας στους πέντε είναι άνω των 65.

Στην ύπαιθρο, το πρόβλημα είναι ακόμα πιο οξύ, τα χωριά μας ερημώνουν.

Η περιφέρειά μου, η Λευκάδα, είναι στους 10 νησιωτικούς δήμους με το μεγαλύτερο πρόβλημα γήρανσης και συρρίκνωσης του πληθυσμού.

Από το 2011 μέχρι το 2021, ο πληθυσμός της Λευκάδας μειώθηκε κατά 1.000 άτομα.

Υπογεννητικότητα σημαίνει ότι κλείνει το ένα νηπιαγωγείο μετά το άλλο, διότι δεν υπάρχουν μαθητές.

Στα δημοτικά σχολεία, είχαμε τα τελευταία 4 χρόνια, μείωση σχεδόν 10% στους νέους μαθητές.

Γι’αυτό χρειαζόμαστε άμεσα, ένα  Εθνικό Σχέδιο Δράσης για το δημογραφικό – και αυτό αποτελεί ευθύνη της δικής μας κυβέρνησης.

Γιατί η Ελλάδα της νέας εποχής, δεν μπορεί να είναι μια γερασμένη, μια φθίνουσα Ελλάδα.

Η δημιουργία Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και οι πολιτικές που εφαρμόζει ήδη με επιτυχία η Υπουργός, Σοφία Ζαχαράκη και όλη η ηγεσία του Υπουργείου είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα.

Χρειάζεται όμως ένα ευρύτερο, Εθνικό Σχέδιο Δράσης, με επίκεντρο τον άνθρωπο και την πατρίδα. Ένα σχέδιο δράσης με γενναίες πολιτικές, όπως:

  • Αύξηση του ποσοστού ενισχύσεων στον αναπτυξιακό νόμο στην περιφέρεια, για να επανέλθει η ζωή στην ελληνική ύπαιθρο.
  • Πολιτικές ενίσχυσης των νέων γεννήσεων.
  • Ενίσχυση της στεγαστικής πολιτικής για νέες οικογένειες, με δάνεια και επιδοτήσεις ενοικίου.
  • Φοροαπαλλαγές με βάση τα προστατευόμενα τέκνα.
  • Στήριξη της μητέρας με κίνητρα και διευκολύνσεις στην εκπαίδευση, τη στέγαση, την τηλεργασία.
  • Αναθεώρηση του πλαισίου για τις γονικές άδειες.
  • Δημιουργία Περιφερειακών Σχεδίων για την αντιμετώπιση του δημογραφικού στις 13 περιφέρειες της χώρας.
  • Νέα και ουσιαστικά κίνητρα για να διατηρηθεί η ζωή στα χωριά μας, όπως πρόγραμμα αναπαλαίωσης κατοικιών, ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, και άλλα.

Αυτές είναι μερικές ενδεικτικές προτάσεις, πολλά μπορούν να γίνουν, όμως το σημαντικό είναι να κινηθούμε άμεσα, διότι ακόμα κι αν ενεργοποιηθούν τώρα αυτά τα μέτρα, τα αποτελέσματα θα αρχίσουν να γίνονται ορατά μετά από 30 χρόνια.

Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες,

Το δημογραφικό συνιστά μια απειλή για την επιβίωσή μας ως χώρα και ως έθνος.

Η αντιμετώπισή του είναι εθνική ανάγκη.

Και η Νέα Δημοκρατία, έχει αποδείξει ότι είναι η μόνη παράταξη ικανή να ανταποκριθεί έγκαιρα, ευέλικτα και αποτελεσματικά στις μεγάλες εθνικές ανάγκες.

Στις επερχόμενες ευρωεκλογές, οι πολίτες θα κρίνουν για μια ακόμη φορά το έργο της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι ευρωεκλογές δεν έχουν μόνο ευρωπαϊκή διάσταση, έχουν και εθνική.

Δεν είναι εκλογές χαλαρής ψήφου, παράγουν πολιτικό αποτέλεσμα.

Στις 9 Ιουνίου, η παράταξή μας πρέπει να δώσει την πολιτική αυτή μάχη, όπως μόνο αυτή ξέρει.

Με ενότητα, με αποφασιστικότητα, με πίστη στις αρχές και στις αξίες μας.

Για μια Ισχυρή Ελλάδα με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Χρόνια πολλά στη Νέα Δημοκρατία, εύχομαι καλή δύναμη, καλό αγώνα στις εκλογές και καλή μας επιτυχία.»

 

 

 

Το βίντεο της ομιλίας μπορείτε να δείτε εδώ

 

Ο δήμος Λευκάδας για την Παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων

0
Stray dog sleeping on the street of Kathmandu, Nepal

Ο δήμος Λευκάδας για την παγκόσμια Ημέρα των Αδέσποτων Ζώων:

Η 4 η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως η παγκόσμια ημέρα των αδέσποτων για να
μας υπενθυμίζει τα αθώα πλάσματα που κυκλοφορούν στους δρόμους και την
ευθύνη μας απέναντι τους .
Τα αδέσποτα δεν είναι «σκουπίδια» που τα πέταξαν στους δρόμους και
πρέπει να τα εξαφανίσουμε γιατί μας χαλάνε την αισθητική μας ,είναι ζωντανά
πλάσματα που βρίσκονται στο δρόμο εξαιτίας της δικής μας αδιαφορίας ,της
έλλειψης παιδείας , ανθρωπιάς και αγάπης.
Είναι πλάσματα που δεν μπορούν να επιβιώσουν μόνα τους χρειάζονται τη
βοήθειά μας.
Καθημερινά απειλούνται από την πείνα , τη δίψα ,τις ασθένειες, τα τροχαία
την κακοποίηση.
Οι Δήμοι βάση του νόμου είναι υπεύθυνοι για την διαχείρισή τους -δεν είναι οι
μόνοι υπεύθυνοι – η ευθύνη ανήκει σε όλους μας.
Δεν προσπερνάμε ένα ζώο που μας έχει ανάγκη μπορεί να είμαστε η
τελευταία του ελπίδα.
Ευχαριστούμε τις Φιλοζωικές Οργανώσεις και τους εθελοντές για την
καθημερινή τους προσφορά, είναι πολύτιμη. Δυστυχώς δεν αρκεί, ας γίνουμε
όλοι συμμέτοχοι σ΄ αυτόν τον αγώνα.
ΔΕΝ ΖΕΥΓΑΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΖΩΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΜΕ
ΤΟ ΤΣΙΠΑΡΙΣΜΑ ΚΑΙ Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ
ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ ΕΥΘΥΝΗΣ
ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΕ ΕΝΑ ΖΩΟ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΕΙ
ΜΕΓΙΣΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΓΑΠΗΣ Η ΑΝΑΔΟΧΗ ΚΑΙ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΥΙΟΘΕΣΙΑ.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Η εκδήλωση του ΕΠΑΛ Λευκάδας για τα αδέσποτα ζώα

0

Καλεσμένη στο ΕΠΑΛ της Λευκάδας σήμερα , παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων, ήταν  η αρμόδια αντιδήμαρχος, Δώρα Κάτσενου. Η ίδια αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κάνει ο δήμος Λευκάδας για την επαναλειτουργία του Δημοτικού κτηνιατρείου και την όσο γρηγορότερη αποκατάσταση των στειρώσεων σε σκύλους και γάτες.

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του ΕΠΑΛ, τόσο από μαθητές όσο και από καθηγητές, μίλησε επίσης η Μάρτα Γαλάνη από την οργάνωση Little friends Lefkas, αφού η ίδια είναι καλή εκπαιδεύτρια και έχει αναλάβει και την περισυλλογή αδέσποτων ζώων.

Πολλά τα ερωτήματα των παιδιών τόσο στην κ. Κάτσενου όσο και στην κ. Γαλάνη. Εύλογα και εύστοχα. Όπως το τι γίνεται με τις στειρώσεις, τις φόλες, τις υιοθεσίες.

Σε αυτή την εκδήλωση μίλησε και η δημοσιογράφος , Βιβιάννα Βαρδή, εθελόντρια σε ότι αφορά τα αδέσποτα ζώα.

Ευχαριστίες στο ΕΠΑΛ και ιδιαίτερα στη διευθύντρια Αθηνά Γκρίτζα που μαζί με τους καθηγητές οργάνωσαν αυτήν την εξαιρετική εκδήλωση.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com